Behandling

Behandling – Akupunktur og zoneterapi

Den oprindelige akupunktur stammer fra Kina, og har været brugt i op mod 5000 år. Akupunkturbehandlingen baserer sig på en holistisk kropsopfattelse, hvor man regulerer energiblokeringer i kroppen. Som akupunktør skal jeg finde ud af, hvor blokeringen er. Det gør jeg ved en grundig samtale med patienten. Herefter behandler jeg medianbaner (energibaner) i kroppen med små, tynde nåle.

Zoneterapi er en lige så gammel behandlingsform, som både blev anvendt i Kina og Indien. Ifølge kinesiske iagttagelser er foden og hånden opdelt i zoner der svarer til organer på kroppen, hvorfra og hvortil mediabanerne løber.

Akupunktur er min primære behandlingsform, som jeg kombinerer med zoneterapi, øreakupunktur, cupping (sugekopper), moxa (varmebehandling), el-stimulation og kranio-sakral-terapi, hvor jeg finder det skaber balance og velvære for mine patienter.

Et behandlingsforløb strækker sig som regel over flere behandlinger. Akutte forløb vil ofte slutte hurtigere end kroniske forløb. I starten anbefaler jeg hyppige behandlinger for at trænge ind i ubalancerne.

Har patienten nåleskræk finder vi en løsning og kombinerer de forskellige behandlingsformer.

Jeg afsætter 1 time til hver behandling, så der er god tid til behandlingen og patienten bliver afslappet.

Akupunkur anvendes især til:

  • Luftvejslidelser – bronkitis og astma
  • Mave-tarmlidelser – fx hård mave, diarre, for meget mavesyre, hikke, kronisk betændelse i tarmene
  • Øjensygdomme – tinnitus, betændelse
  • Nerver, muskler, knoglelidelser – iskias, migræne, hovedpine, frossen skulder, nakkesmerter, gigt
  • Psykiske ubalance, stress, uro og nedtrykthed, søvnbesvær
  • Allergi
  • Fertilitetsbehandling
  • Afvænning – rygning, slankning